activiteiten van de kerk

De kerk is een ontmoetingsplaats van mensen die zich aangetrokken weten tot het christelijke geloof.
Nijeveen telt 3 protestantse gemeenten; de Hervormde Gemeente Nijeveen, de Gereformeerde Kerk Nijeveen, Havelte en Wanneperveen en de Hervormde Gemeente Kolderveen/Dinxterveen.

De kerkdiensten

Elke zondagmorgen zijn de kerken open. Mensen komen dan bij elkaar om zorgen en vreugde te delen. Door samen te zingen, te bidden en de al-oude teksten uit de Bijbel te beluisteren zoeken we oriëntatie, tegenspraak en ook troost. Er wordt gecollecteerd voor (meestal kleinschalige) ontwikkelingsprojecten hier ter plaatse en wereldwijd.
Wil je meedoen met de erediensten? Loop dan eens binnen en geef te kennen dat je geinteresseerd bent in het christelijke geloof. Of neem eens contact met ons op.

Bijzondere gebeurtenissen

- Het krijgen van kinderen is één van de meest bijzondere gebeurtenissen in je leven. In de kerk markeren we dat door een feestelijke doopviering. Kinderen ontvangen daarbij sinds mensenheugenis het teken van de doop. Neem voor een doopgesprek contact op met één van de predikanten.
- Elkaar trouw beloven is een intieme gebeurtenis die je toch publiek viert! Je roept boven jezelf uit: 'trouw voor altijd'. Dan spreek je woorden die je niet zomaar bedenkt. Je nodigt daar een kring van mensen bij uit. In de ruimte van de kerk kun je die trouw vieren en vragen om Gods zegen.
- Maar ook wanneer door een sterfgeval afscheid genomen moet worden, dan willen wij, voor zover wij dat kunnen, bij het begraven of cremeren onze diensten aanbieden.

Activiteiten

De kerken hebben veel regelmatige activiteiten voor jongeren en ouderen. Er zijn jaarlijks geloofscursussen, die kunnen worden afgesloten met een belijdenis van het geloof tegenover God en zijn gemeente in een eredienst.

Zomaar een gesprek

Wanneer er behoefte bestaat aan een vertrouwelijk gesprek of een luisterend oor, dan kun je bij één van de dominees langs gaan of opbellen.

Hoe kun je de predikanten bereiken?

Via de telefoon met de hieronder aangegeven aansluitingen of per email door op de betreffende naam te klikken.

Ds. R. Kok en
Ds. M.W. van Hal

Hervormde Gemeente Nijeveen 0522 - 491221
Ds. P.G. van Heiningen Gereformeerde Kerk te Nijeveen 0522 - 491476
Ds. W.L. Dekker Hervormde Gemeente Kolderveen/Dinxterveen 0522 - 491227
main